1956-hoz hasonlítja az új magyar Alaptörvényt egy skót lap

2012.01.31. 16:08

scotsman_lead

Az origo.hu is beszámolt a Scotsman című skót lap vasárnapi kiadásának, a Scotland on Sunday-nek 2012. január 15-i cikkéről, amelyben az a január 1-én hatályba lépett magyar Alaptörvény által keltett vihart az 1956-os felkeléshez hasonlítja. 

A skót lap szerint, ha az Európai Unió, az ENSZ, az IMF, a baloldali véleményformálók, Hillary Clinton és a többiek felszólalnak az „Új Világrend” védelmében, akkor egyértelműen arra lehet következtetni, hogy valami „szokatlanul konstruktív” történt.A skót lap szerint meglepő egy „hagyományos értékekkel, patriotizmussal, a valódi szabadság iránti tisztelettel” teli, ilyen magas intellektuális és kulturális és erkölcsi értékkel bíró dokumentumot olvasni „a 21. század Európájának erkölcsi sivatagában.”

 A lap kiemeli, hogy az Alaptörvény elismeri a történelem folyamatosságát, ami szemben áll az EU szerződések „üres fecsegésével”, és nem más, mint az EU „frankfurti marxistáinak anatémája.” Az Alaptörvény a kulturális és erkölcsi érzékenység felébredését jelzi, a Brüsszelből vezérelt integráció és a politikai korrektség terheltsége ellenében. Egy nagyon is civilizált nemzet műve, „amelyik visszaköveteli örökségét és autonómiáját.” Inspirációnak kell lennie Európa többi része számára, amely „erkölcsi relativizmusban és politikai passzivitásban pácolódik.”

A cikk itt érhető el. 

Alaptörvény, sajtószemle